Vi ønsker vel alle å bli møtt med respekt. Men noen ganger føler vi oss overkjørt, oversett, ikke tatt på alvor. Hva er grunnen? Hvorfor tillater andre seg å behandle oss på denne måten? Eller kan det være at det er vi som tillater dem å valse over oss, ture frem uten respekt for våre behov eller følelser?

ingrid-struemke-bestevenn

Første forutsetningen for å oppnå respekt fra andre er å respektere seg selv.

Det høres jo ganske så lett ut. Men hvis vi ser litt nøyere på det, oppdager vi helt sikkert situasjoner hvor vi faktisk ikke viser respekt for oss selv. Verstingen her er å si ja til noe når vi egentlig mener nei. På denne måten gjør vi oss til kasteball for andres krav og ønsker. Vi setter ingen grenser og viser på den måten at det ikke er nødvendig å respektere eller se våre behov. Dermed inviterer vi til overtramp.

Derfor er det første steget får å oppnå respekt å lære å si nei. Et enkelt nei er nok, det trengs ingen forklaring eller begrunnelse. Og med hvert nei blir hvert ærlige ja mer kostbar.

Men hvor ligger fellene?

Fellene ligger at vi blir lurt å si ja mot vår vilje ved å spille på våre svakheter. Hva er din svakhet?

Klarer man å spilles på din samvittighet og gi deg følelsen av å være viktig, ja uunnværlig, uerstattelig? Kan du kapres med smiger, ros eller gruppepress?

Hva med litt detektivarbeid for å avsløre triksene som manipulerer deg og hindrer deg i en respektfull omgang med deg selv?

Fortell meg gjerne hva du kom frem til på denne siden eller på fb siden inGrid.

En kommentar om “Et nei – av respekt for meg selv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s