Det begynte med – inGrid
inGrid

Det begynte med

Reklamer

…en del statusser og kommentarer på facebokk om ridning og hva enkelte begrep egentlig betydde. Den sentrale fagterminologien innen ridelæren er ikke norsk, me ord av tysk eller fransk opprinnelse, land der den klassiske ridelæren ble etablert og dyrket.

Språket jeg har vokst opp med er tysk og derfor var meningen bak ordene helt åpenbar for meg og jeg skjønte ikke hvorfor jeg så det jeg som oftest så på ridebanen, både under trening og stevner – uten at det ble korrigert. 

Men en dag skjedde det noe: En engelskspråklig korrigerte sin elev med ordene: “Ride with your bones.” Eleven reagerte prompt ved å begynne å slamre med bena… 

Der og da gikk et lys opp for meg! Grunnen bak så mye dårlig ridning var rett og slett misforståelser og oversettelsesfeil. 

typiske og sentrale begrep fra ridningen belyses nøyaktig

Etter å ha oppdaget denne sammenhengen begynte jeg å ta for meg det ene tyske begrepet etter det andre og la ut en korrekt oversettelse med forklaring på fb siden min. Men disse innleggene forsvant jo nedover etter hvert som jeg la ut andre ting. Dermed begynte noen å etterspørre hva jeg hadde skrevet for en uke, en måned siden.

Først gjentok jeg det, men til slutt ble jeg lei og fant ut at jeg like godt kunne sette alle disse tydningene sammen til ei lita bok med bilder av helt vanlige hester under helt vanlige ryttere. 

Og dermed ble boken til.

en liten bok med info, illustrasjon og god plass til egne notater som har plass i hver treningssekk

Bilder og forklaring med god plass for egne notater.

Min første bok utgitt i selvforlag ble altså “Når schwung blir sprett og frem blir fart”. Det var tenkt som engangs-foretak men ble starten på en ny vending i livet mitt. 

Spesielt motiverende var det å få gode tilbakemeldinger fra kompetent holdt og at boken ble anbefalt av instruktører som formidler den klassiske ridelæren.

brev etter at en tyskspråklig rideentusiast og veterinær som lever i Norge hadde saumfart boken min

Jeg har enda noen få eksemplarer igjen av boken og selger dem ut for 50,- Nkr stykket. 

Ta kontakt her eller på https://www.facebook.com/inGridsside

Reklamer

Reklamer