Det er sjeldent jeg er så hjertens enig med en artikkelforfatter som med Kjetil Røedforfatter, kritiker og redaktør for Billedkunst i denne analysen, publisert i Morgenbladet den 19.11.2021.

Forslaget å gå via kunst for å lykkes med å etablere et forandret syn på alderdommen er en interessant og etter min mening nyttig vinkling.

https://www.morgenbladet.no/ideer/kronikk/2021/11/19/a-erkjenne-aldring-er-a-se-den-pa-nytt/

Foto Mona Hauglid

Han treffer spikeren på hodet når han sier:

«Slik er det også med livet: Verdsetter vi kun ungdommen, vil vi grue oss til å bli eldre, og mangle evne til å glede oss over alderdommen. Når den kommer, vil livet som er igjen kunne ødelegges, fordi man savner en tid man har lagt bak seg. En slik blindhet for livets stadier vitner om umodenhet, mener den romerske tenkeren. I en verden hvor ungdommen blir målestokk for andre livsstadier, er det likevel ikke kun – og kanskje ikke først og fremst – individet som mangler innsikt, men kulturen. «

Selvfølgelig trenger vi en holdningsendring overfor alderdommen i samfunnet. Og mens vi som representerer denne gruppen venter at den skjer, kan vi bruke tiden aktiv ved å tilegne oss et positivt syn på den perioden i livet vårt hvor vi blir betegnet som «eldre» eller «gammel».

Det er akkurat det som er budskapet i boken «Endelig Gammel». Som første steg vil jeg oppfordre deg å erstatte sistnevnte to begrep med «best-ager», for det er det vi er, mennesker en livsperiode som kan være den beste av vårt liv, hvis vi bare evner å se det.

Nysgjerrig på boken?

Bestill den her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s