…med deg selv?

Klarer du å se hvor flott du er? Eller venter du – som i alle fall jeg gjorde før – på bekreftelse utenfra? Da kan du ofte vente lenge. Ikke alle er rause når det gjelder å spre om seg med ros eller kompliment. Det er til og med godt mulig at det finnes folk som har beundret deg lenge, kanskje til og med misunnet deg, uten at du er klar over det. Og hvis misunnelse er med i spillet kan du garantert ikke regne med applaus fra den kanten.

Men la oss være ærlige – et kompliment er selvfølgelig veldig, veldig hyggelig og løfter oss opp i ordets rette forstand, men hvor lenge varer effekten? Det tar ikke mange dager før neste selvtvil kommer snikende.

Foto Mona Hauglid

Heldigvis finnes en bedre og mer varig måte å oppnå at du føler deg bra enn å vente på at andre komme med drypp som løfter selvfølelsen din! Slutt å sammenligne deg med andre! Det er rett og slett ingen vits, spesielt ikke med moteverdenens skjønnhetsidealer, men det gjelder også ditt nærmiljø. Vi er alle forskjellige: Hver kropp, hvert ansikt, talent fordelingen, humør og anlegg. Det er som det er. Så la være å skule mot hva andre er eller har. 

Bli forelsket i deg selv, i ditt vesen og i utseendet ditt, akkurat slik det er. Og hvis du ønsker å bli litt slankere fordi det får deg til å føle deg mer komfortabel, eller hvis du ikke vil forlate huset uten den røde leppestiften din fordi den får øynene dine til å skinne så vakkert – flott, gjør det. Men gjør det for deg selv. Ikke for å glede andre.

Jeg syns denne innsikten er så grunnleggende viktig for selvtrivselen at jeg har viet den et helt kapittel i boken «Endelig Gammel». Det heter «Kunsten å sammenligne.»

Den bestilles her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s