Da det flagret inn en invitasjon til intervju under et arrangement i regi av «Kvinner i Drivkraft», måtte jeg faktisk tenke etter hva som egentlig er min drivkraft. Impulsene som har egget meg til å engasjere meg i eksisterende eller – om jeg anså det som nødvendig – starte egne foretak.

Merete og Elisabeth på Facebook

Jeg kom frem til at motoren er en utpreget rettferdighetssans, og den inkluderer faun og flora like mye som mennesker. Paret med en god porsjon egenrådighet og obstanasighet måtte det vel komme som det kom:

Da jeg ble oppgitt over den almen aksepterte måten å få hester til å fungere under rytter i store deler av hestesporten, startet jeg «forening for klassisk dressur» mens jeg var grenelder for dressur i mitt daværende hjemmefylket. Med hjelp av denne rideklubben skulle det tas vare på og fremme de gamle rideprinsippene som spiller på lag med hesten og der hesten blir trenet på dens premisser. I forbindelse med dette arbeidet ga jeg ut arbeidsheftet «Når Schwung blir sprett og Fram blir fart» som tar for seg betydningen og meningen bak ridebegrepene og demonstrer med bilder.

Kort tid etter jeg flyttet til Larvik ble jeg med å starte opp kunstner-samvirket «Det Kreative Hjørnet» og satt som nestleder i interimsstyret. Her skulle det skapes rom hvor lokale kunstnere kunne presentere og selge sine varer. For å støtte denne gruppen ytterlig, foreslo jeg for mitt daværende parti å fremme forslaget at den kommunale innkjøpsordningen skulle forankre prioriteringen av lokale kunstnere ved investeringer opp til 100000,- kr. Det lyktes partiet med.

Med kunnskap om det etablerte forlagssystemet og diverse avtaler og krav som begrenser muligheten for selvpubliserende forfattere på en for meg uakseptabel måte, stiftet jeg NorgesIndieForfatterSentrum i 2020. Denne organisasjonen skal gjøre det lettere å være indieforfatter i Norge. Jeg hadde erfaring fra å jobbe for et av Norges største forlag og jeg hadde på det tidspunkt gitt ut 6 bøker i selvforlag. Dermed rådet jeg over nettverk og innsikt som jeg ønsket å gi andre indieforfattere tilgang til. Jeg stilte som leder i to år før jeg valgte å fratre for å kunne fokusere på mitt neste engasjement.

I slutten av 2021 ble jeg bedt om å være med å stifte «Visdomsprenørene AS». Jeg nølte ikke et sekund. En organisasjon som vil bidra til at holdningen overfor eldre i samfunnet forandres og som vil kjempe mot alderisme, er rett i min gate. Boken «Endelig Gammel» handler jo om akkurat det. Jeg ser frem til å jobbe i selskapets engasjerte styret. Dette er en stor oppgave som krever mye av min tid og tankevirksomhet. Så der ligger mitt fokus nå, ved siden av å tenke på gamle og nye bokprosjekter.

To be contiued 😉

Ja, drivkraften min er nok rettferdighetssansen.

Hva er din?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s