Anstreng deg, gjør ditt beste, bli bedre!

Vi har vel alle hørt slike oppfordringer, sagt dem til andre eller formanet oss selv at vi må ha mål her i livet å stå på for å oppnå disse.

Men hvor ivrige er vi når det gjelder å kreve like stor innsats til å fryde oss over det vi presterer? Og ikke bare det store sluttresultatet, men hvert steg, hver etappe underveis som fører oss nærmere det endelige målet? Ikke vent, vær stolt underveis så ofte det lar seg gjøre!

Foto Mona Hauglid

Det er lite lurt hvis vi frarøver oss denne muligheten å nyte den gode følelsen gleden over å ha kommet seg et stykke videre gir! Du fratar deg selv den største motivasjonsfaktoren når du ikke setter pris på din innsats og alle dine framskritt. Dermed gjør du selv veien mot fullførelsen tøffere. I tillegg mister du utallige muligheter for mestringsfølelse underveis, som du har rett å føle selv om du aldri skulle helt lykkes ved å oppnå det perfekte sluttresultatet. Det kan være en telefon du måtte overvinne deg for å ta, det kan være en velformulert mail, det kan være en ryddeskau i papirer eller på skrivebordet som ga deg bedre oversikt eller en lysende idé…

Og la oss ikke glemme effekten din glede over egen prestasjon har på omverden! Evner du å føle stolthet av deg selv og dine meritter, er det lett å også glede deg på vegne av andre, være stolt av deres prestasjoner og suksess. Hvis nå dette andre menneske følger samme oppskriften, er det starten på en smittebølge av glede og stolthet over egne og andres innsats.

Når var det sist du klappet du deg på skulderen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s