…påvirker selvbildet og valg av veien videre. En slikk livskrise ble utgangspunktet for min bok «Endelig Gammel». Da jeg publiserte den regnet jeg med at den fortrinnsvis ville fenge damer i alderen 60 og oppover. Jeg ble derfor overrasket over de mange veldig positive tilbakemeldingene jeg mottok fra menn i denne aldersgruppen. Det toker jeg som et tegn på at aldringsprosessen oppleves ganske likt og utfordrende av menn og kvinner.

Men det som virkelig var uventet, var mailene og kommentarene fra kvinner helt ned til 30 årsalderen. Grunnen er nok at skjebnen slår til mer eller mindre hardt hos alle i ulike faser av livet – og effekten er den samme uansett hvor gammel eller ung du er. Den gjør noe med selvbildet, skaper selvtvil, krever et oppgjør med fortiden og nytt veivalg for å kunne bygge en fremtid.

Foto Mona Haugldi

I følgende artikkel fra Senter for seniorpolitikk finner du en fin oppsummering av råd for veien ut av hengemyra:

https://seniorpolitikk.no/nyheter/nar-livet-endrer-ditt-selvbilde/?fbclid=IwAR0oFxJ493KatM6JDxHV0i5FoMXO98sHOnX4nXHBmxzWPG5_wkjwnXBqZew

Jeg vil bare tilføye en ting som jeg syns er avgjørende for å lykkes: Ikke hør på motivasjonskillere som sier: For sent, for gammel, for vågal, for dristig!

Boken kan bestilles her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

eller her: https://norgesindieforfattersentrum.no/bokkatalogen/sakprosa/endelig-gammel/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s