… er etter min overbevisning resultat av uvitenhet som skaper redsel, redsel for det som er fremmed eller kan oppleves som trussel. Og selv om diskriminering aldri er riktig eller kan forsvares, så kan jeg til en vis grad forstå at den skjer.

Det jeg derimot over hodet ikke kan begripe, er tausheten til hele denne utsatte gruppen. Hvorfor tar de berørte ikke til høylytt og opprørt motmæle når de blir titulert som snyltere, boomere eller ansvarliggjort for alt vi sliter med i dagens samfunn? Vi lever i et demokrati der ytringsfriheten for eldre er like stor som den beskytter yngre som anklager gamlingene for å dra stigen opp etter seg og ta bort arbeidsplassene fra de som vil inn på jobbmarkedet.

Foto Mona Hauglid

Hvorfor viser de ikke heller frem sin virkelige styrke, kraft og kompetanse i stedet for finne på finurlige krumspring for å skule eller pynte på alderen?

Endelig tok Kari Østerud, direktør, Senter for seniorpolitikk bladet fra munnen i sitt debattinnlegg. Hun fremstår ikke som sur gammel dame, men tar opp diskriminerende ordbruk, omtaler og holdning mot godt voksne mennesker. På høy tid! Jeg ønsker meg mer av dette.

https://www.nrk.no/ytring/sinte-gamle-damer-1.15948553

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s