Føler du at du er på rett plass i livet? Er du der du kan utvikle deg, blomstre, finne inspirasjon og glede?

Noen gange kjenner man på en følelse av utilfredshet som man ikke helt kan få tak i og som kan ha helt forskjellige årsaker.

Ofte er det ikke engang snakk om store greier, det holder med å stoppe opp og bli klar over hva som skurrer og justere noe. I stedet har vi en tendens å bare fortsette i gamle vaner og baner som en gang var riktige, men ikke passer lenger. Ting har skjedd, du har forandret deg, men har fortsatt i samme tralten.

Når en slik murrende følelse starter å spre seg kaller jeg dette for “mellom-barken-og-veden-”tilstand. Det er situasjonen der vi blir revet mellom ønsket å være en del av flokken og det godt vante , men samtidig kjenner at felles mål ikke lenger stemmer overens med våre egne. Vi føler oss ikke hørt og merker ingen personlig vekst lenger. Gleden blir rett og slett borte. 

Foto Mona Hauglid

Da er tiden inne for å ta konsekvensene og iverksette tiltak. Og det greier vi fint fordi vi heldigvis ikke bare er flokkdyr, men også har behov for å skille oss ut og realisere oss selv. Hvor sterkt behovet er, varierer naturligvis fra person til person, men det finnes i oss alle. Derfor er det lurt å ta et oppgjør, spørre seg selv: “Trives jeg egentlig med tingenes tilstand? Eller bør jeg justere på noen småting? Eller har jeg prøvd og det viser seg at det trengs større tiltak?” også stake ut en ny vei og følge den. Vi har nemlig alle behov for samvær med mennesker som utfordrer oss på en god måte og aksepterer oss. Vi trenger bekreftelse om at det vi bidrar med er verdifullt. Denne følelsen er grobunnen for trivsel og vekst. Når vi kan utgjøre en forskjell for vår egen lille mikrokosmos opplever vi livsglede og motivasjon for å yte.

Selv er jeg verdensmester i å havne i “barkbille-situasjoner» og har derfor lært å se på dem som en sjanse. Så det skriver jeg utførlig om i boken «Endelig Gammel» som du kan bestille via linken hvis du har lyst å lese mer.

Boken bestilles her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s