eller et oftere uttrykk «når en dør lukkes, åpner en annen seg».

Jeg liker dette bildet som forteller om nye muligheter når du avslutter en sak.

Noen ganger er det vi som lukker døren etter å ha kjent på barkebillefølelsen – inneklemt mellom barken og veden, utilpass og innestengt – en stund, dradd konklusjoner og kommet frem til en beslutning. Da har vi hatt tid å forberede oss, se oss om etter andre dører og bestemme hvilken av dem vi vil åpne. Vi kan velge om vi mykt eller hardt vil lukke døren etter oss og når.

Noen ganger får vi derimot smelt døren rett i trynet. Muligens skjer det helt overraskende og vi har aldri kjent på barkebillefølelsen eller med stor suksess klart å fornekte den.

Da kan vi være glad hvis vi sto langt nok unna og kom uskadd fra smellet.  I dette tilfellet har vi ikke vurdert andre utganger eller sett andre dører. I en slik situasjon kan det være fristende å prøve å åpne døren som så ble brått lukket foran nesen vår igjen.

Foto Mona Hauglid

Det er ikke lurt, tror jeg. Du risikerer nemlig at ei dør mot en fantastisk mulighet som står på gløtt og du bare ikke har sett enda, smeller igjen av gjennomtrekket! Noen ganger skal vi faktisk være glad for at vi slipper å ta avgjørelsen og heller stole på at det som skjer er det beste for oss, selv om man ikke oppdager døren med en gang eller den trenger litt innsats for å åpne seg helt. Kanskje nøkkelen ikke sklir inn ved første forsøk, håndtaket kan være løst og trenger noen rykk. Eller døren står bare så vidt på gløtt og du må titte nøye for å se at den er i ferd meg å åpne seg.

Å trå inn på nye områder kan kreve tålmodighet, utholdenhet og innsats. Men du verden, for noen muligheter som kan ligge der klar for deg, hvilken sjanse til vekst og nye erfaringer!

Akkurat der er jeg nå. Som så mange ganger før har jeg lukket en dør bak meg, dyttet opp en annen som har stått halvåpent lenge og oppdaget at den leder til et mangfold av rom. 

Enn du, hvor er du? Står du midt i rommet eller i dørkarmen?

Hva gjør du når en dør lukkes? 

Har du vanskelig for å lukke dører etter deg?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s