Du har sikkert også hørt eller fått rådet å formulere dine mål positiv for å realisere dem, dvs. ikke bruk «ikke» eller en negativ fremstilling». Her et eksempel: I stedet for å si “Jeg vil aldri komme for sent” skal du si “Jeg vil alltids være punktlig”.

Det samme gjelder verdiene vi ønsker å leve etter eller å oppnå. Verdier kan defineres som tydelige holdepunkter eller veivisere. Når du kommer opp i situasjoner hvor det du lett kan velge feil retning skal disse holdepunktene hjelpe deg til å finne riktig retning. Positive verdier som fokusert, effektiv, bærekraftig, empatisk, realistisk…

Foto Mona Hauglid

Har du prøvd det ut? Jeg har, og det funket ikke for meg. Her – i likhet med noen andre gode råd eller visdomsord som jeg går nærmere inn på i boken “Endelig Gammel” – ble det helt feil for meg. Jeg fant ut at jeg måtte gjøre det stikk motsatte: Formulere negativ.

For meg blir det lettere å gjennomføre å IKKE være 

  • Engstelig
  • Feig
  • Illojal
  • Utakknemlig
  • Slem
  • Ureflektert

Min positive formulering føltes som et varmt bad, den negative som en kald skyllebøtte. Og den siste vil jeg definitivt unngå, om jeg får et varmt bad eller ikke, er faktisk ikke sååå avgjørende og nødvendig…

Vi er forskjellig skrudd sammen, noen er motivert mot det de ønsker å oppnå og andre er motivert vekk fra det de er misfornøyd med.

Hvordan er det for deg? Vil du formulere positivt eller negativt? Jeg tipper du svarer «positivt», men tenk etter om du virkelig mener det. Hvordan går det med eksisterende måloppnåelse og nyttårsforsetter?

Boken «Endelig Gammel» kan du bestille her https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s