Vi har alle en tendens å sammenligne oss med andre. Det starter allerede i barndommen, det er slik vi lærer. Vi ser, etterligner, sammenligner og prøver igjen om nødvendig.

Også i voksen alder kan det være en nyttig fremgangsmåte å se på hva andre gjør, hva de oppnår og hvordan. Vi kan bruke deres erfaringer til vår fordel. Noe andre har lyktes med i samme eller lignende situasjon kan vi prøve i håp om at det også fungerer for oss. I likhet kan vi spare oss for dårlige resultater når vi ser et uønsket utfall av en handling noen foretok seg.

Foto Mona Hauglid

Men sammenligning kan også ha en helt annen effekt. Når vi blir frustrert eller bebreidende bør vi stoppe opp og spørre oss selv om det eller den vi sammenligner oss med er i samsvar med våre evner, forutsetninger og anlegg.

Er vi villig til å gjøre den innsatsen som trengs for å oppnå det ønskede?

Hvis svaret er ja til det første, men nei til det siste, er det rett og slett på tide å slutte å sammenligne seg. Eller gjøre en større innsats. Kanskje du til og med innser at det egentlig ikke er noe som passer deg og din vei?

Heldigvis er det vi som selv bestemmer hva og hvem vi måler oss med og hva vi velger å være fornøyd med. 

Også dette tema behandler jeg mer utførlig i boken «Endelig Gammel». Du kan bestille den her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s