Livet er herlig, men ingen har noen gangen sagt at det kommer til å være enkelt.

Heldigvis er vi utrustet med to meget nyttige egenskaper. Den ene er å kunne gjøre det beste utav hver situasjon, den andre er enda mer forbløffende: Vi kan bestemme oss for å være glad og fornøyd. Og denne sjansen får vi hver dag, det er bare å gripe den.

Det starter allerede tidlig på morgen. Hvis du begynner dagen med å tenke: «Huff nå må jeg stå opp igjen, nå må jeg ta denne kjedelig handleturen, nå må jeg på den krevende jobben med denne ubehagelige kollegaen,» ja, da blir det ingen god dag, da er løpet kjørt fra starten. Her legger vi nemlig følingen hvordan vi kommer til å oppleve denne dagen.

Men tankene vår har makten til å snu livet vårt på hodet.

Foto Mona Hauglid

For vi kan ikke velge bort alt i livet som er masete, kjedelig, krevende. Men vi kan gjøre noe med vår tilnærming til disse tingene. Tenker vi i stedet at denne handlerunden skal bli like inspirerende som vandringen over markedet under siste sydenferien, kommer opplevelsene vår til å være slik. Eller vi forestiller og gleder oss til det vi skal trylle frem fra ingrediensene vi kjøper, da kan vi gå på oppdagelsesferd i nærbutikken.

Hvis noen ikke holdt avtalen og vi har brukt tid på å vente, kan vi kaste bort enda mer tid ved å ergre oss over det. Hva med å heller sende en PM som sier: «Dumt at du ikke kom, nå orker jeg ikke å vente lenger» også gjør vi noe vi virkelig koser oss med – vi har jo plutselig og uventet fri tid. Vår upålitelige avtale kommer uansett ikke ilende bare fordi vi er sint .

Det har blitt min morgenrutine å fabulere om noe jeg gleder meg til eller over så snart jeg våkner. På denne måten legger jeg opp til hvordan møter dagen og det den vil bringe. Noe av det samme gjør jeg om kvelden. Da tenker jeg på hva som skjedde i løpet av dagen også plukker jeg frem det jeg kan være takknemlig for og glad over. Slik tar jeg en god følelsen med inn i natten og inn i neste dagen.

Selvfølgelig skjer det ting innimellom som ikke er lett å skyve bort og som jeg sliter med. Men en ting er at det faktisk ved nøye ettersyn er så få av disse katastrofene at de ikke klarer å ta overgrepet og ødelegge min grunnleggende lykkefølelse. Det andre er at i retrospektiv har de bestandig vist seg til å være en velsignelse. Derfor prøver jeg å finne ut hvilken mening og positive veiledning muligens ligger bak en hendelsen som ved første inntrykk ser ut til å være en katastrofe eller problematisk. For jeg er overbevist om at «ingenting er så galt at det ikke er godt for noe».

Dette og mye mer kan du lese om i boken «Endelig Gammel». Bestill her og få fritt levert: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s