Alle har en ryggsekk å bære, sies det.

Jeg vil ikke motsi i det hele tatt, men jeg vil foreslå å åpne sekken og ta en titt på det som er på innsiden for å finne ut, om det virkelig var deg som puttet det der eller om andre smuglet inn saker og ting du nå bærer tungt på.

Foto Mona Hauglid

Kanskje du har vært ufrivillig ambassadør eller lastedyr i lang tid uten å ane eller mistenke det. Forresten har slike ryggsekker en tendens til å bli større med tiden, og det er grunnen for mye som kan tynge deg med årene.

De virkelig giftige setningene som ligger i sekken gjelder alderen. Det er sånne som sier at man ikke lenger skal ha store planer eller ambisjoner, at alt er over, at man bør være beskjeden, for livet er nå engang over. Rydd ut, kast bort og fyll med innhold du velger, innhold du har glede og nytte av på veien du staker ut – uansett alder!

Jeg sjekker ryggsekken min jevnlig og kvitter meg med unødvendig ballast. Noen ganger handler det om ting, andre ganger «visdomsord» eller samfunnspostulater, men den kan til tider også omfatte mennesker, slike som jeg kaller for energivampyrer.

Mer om det i boken “Endelig Gammel”. https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s