Alle føler vi oss ulykkelig fra tid til annen og hvis du tenker etter når det har skjedd, kommer du til å oppdage at det er forventningene dine som spiller en vesentlig rolle i denne sammenhengen.  

Når noe vi ønsker oss ikke går i oppfyllelse er det godt mulig at vi føler oss trist eller ulykkelig, kanskje til og med fortvilet eller urettferdig behandlet.

Foto Mona Hauglid

Er løsningen da å bli beskjeden og ikke ønske seg så store ting eller strekke seg etter så høye mål? Jeg tror ikke det. En slik knebling av våre ambisjoner vil passivisere og hindre deg i å leve ut eller utvikle ditt potensiale. Et bedre alternativ er å ta en titt på forventningene og avklare disse der det er mulig:

  • Spør hva som forventes av deg.
  • Spør hva den andre tror du forventer av hen.
  • Deretter fortell hva du forventer av den andre.
  • Til slutt bli enige om hva dere kan forvente av hverandre.

Og der det ikke er mulig å avklare forventningene, fortsett å ønske, prøve, drømme, men ikke regn med at alt du har lyst på skjer og i alle fall ikke på den måten du kanskje håper. Ikke alle er skrudd sammen eller satser på samme måte som du. Hvis vi slutter å forvente at det vi ønsker oss blir realisert, blir vi ikke trist når det ikke går i oppfyllelse. Kanskje noen har andre mål, en annen agenda eller kanskje livet har planlagt noe annet for oss.

Mer om det i boken “Endelig Gammel” i kapitlet om skjebnen, knuste drømmer og skuffelsen. Du kan bestille boken her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s