Som de fleste av oss har jeg i årevis hatt en profil FB. Det har liksom blitt en del av hverdagen og en selvfølgelighet. Men da jeg i sammenheng med min jobb som digital redaktør for Visdomsprenørene AS måtte opprette en profil på LinkedIn, ble jeg ettertenksom.

Nærmere 70 og profil på en plattform som er rettet mot jobb, næringsliv og gründerskap?

Jeg spurte meg selv om en gamling i det hele tatt hadde noe å bidra med som rettferdiggjorde å ta plass på en plattform som arbeidsliv og nettverksbygging. 

Foto Mona Hauglid

Nå liker jeg ikke å titulere meg selv som gamling, men foretrekker å beskrive meg med begrepet bestager. Og en bestager kan så visst støtte og fremme nettverk og dermed være med å skape en ny samarbeidskultur. På den måten er hen inkluderende, noe som vi definerer som en sosial og moralsk holdning og samfunnsutviklende. Personlig modenhet er i ferd med å bli den viktigste verdien for partnerskap og familie og her bør en bestager ta ansvar. Innsikt i livets krumspring og forståelse opparbeidet gjennom erfaringer fra et langt liv kvalifiserer til å kunne motivere, berolige og balansere.

Jeg syns dette er bidrag som bør ha en verdi også på en plattform som denne. Men å kunne bidra på denne måten forutsetter at også vi eldre er fri til å velge egne rammer i form av selvbestemte og meningsfulle aktiviteter – uten å bli møtt med skråblikk, tvil eller fordommer.

Arbeid og fritid smelter sammen i en selvvalgt aktivitet og tilbyr en ny livsstruktur. Her ligger muligheten å tematisere og mildne sosiale forskjeller, styrke eller forbedre egen økonomi, forbedre samspillet mellom generasjonene og ikke minst bidra til egen helse: Eldre henter energi og livsglede fra en meningsfull hverdag og posisjon i samfunnet (noe som igjen reduserer belastningen for helsevesenet). Dermed får mennesker etter pensjonen mange år med aktivt liv – og trenden er stigende, ettersom forventet levealder øker. Dette påvirker sider ved arbeidslivet, men også det sosiale livet og spesielt relasjons- og familiedannelsen.

Min konklusjon er at ja, det er viktig at vi er synlig i alle fora, særlig de digitale og bidrar med det vi er god på. Og det finnes faktisk ting spesielt vi over 66 er god på. La oss vise frem vår verdi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s