For en indieforfatter er det nok lurt å ha mer enn ett økonomisk bein å stå på.

Uansett om boken din selger bra, så kommer det neppe til å være så mye igjen etter at kostnadene for produksjon, forsendelse og eventuell markedsføring er trukket fra at du kan livnære deg på det. Det mest nærliggende er jo å skrive en ny bok som bein nr. to, og håpe at et større opplag gjør susen. Men det er en løsning som kanskje kan fungere når man skriver romaner eller krim. For sakprosa er det ikke like lett. Innhold i slike bøker må som oftest oppleves eller skje før man kan feste dem på papir og binde dem i en bok.

Jeg har ved flere anledninger fortalt at jeg har klokketro på skjebnen. Og for en stund siden fikk jeg igjen en demonstrasjon på hvordan den har en finger med i spillet når det gjelder livet mitt.

Foto Mona Hauglid

Endelig Gammel selger bra, ingen tvil om det, bedre enn jeg hadde regnet med i min budsjettering faktisk. Men du vet…prisøkning både her og der.

Jeg grublet over om en ny bok kunne være løsningen. Egentlig føler jeg meg ikke helt klar enda og trenger mer tid for å bla i hukommelsen og sette sammen anekdoter og betraktninger.

Og så skjedde det.

Helt overraskende ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å være betaleser (ikke-profesjonell redaktør) for noen som skulle gi ut bok i selvforlag. 

Forfatteren forklarte godt hvorfor han valgte meg, så vi avklarte hva han forventet og hva jeg kunne levere. 

Det tok ikke veldig lang tid før jeg fikk forespørsel for en oppfølger av den første boken med følgende tilbakemelding: “Jeg har tillit. Og den leverte du på så det holdt første gangen, så vi satser på at det skjer igjen, :-)”

Jeg har derfor ryddet tid for den slags oppdrag, og jeg har kunnet fordype meg i manus fra forskjellige sjangre: Krim, barnebok, roman. Det er både utfordrende og tidkrevende å sette seg inn i andres tanker og arbeid, men mest av alt givende og svært lærerikt. Like viktig som betalingen er derfor slike beskjeder som jeg mottok kort tid etter jeg hadde sendt fra meg dokumentet med mine anmerkninger: “Jeg er dypt takknemlig for dine bidrag, spesielt fordi du er så innmari kvass der det trengs.”

Og så fikk jeg min første offisielle, skriftlige anbefaling:

Tenk å bli satt pris på på denne måten og til og med få ros for en egenskap som av og til kan være litt vanskelig å håndtere, min overtydelighet 😉 

Og ikke minst se en nye dør åpne seg! Takk for det!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s