I håp om et lykkeligere liv prøver vi å undertrykke eller ignorere negative opplevelser og hendelser. Vi skjuler dem og ønsker slettes ikke å snakke om dem. I stedet innbiller vi oss at hvis vi overser dem lenge nok forsvinner de.

Men slik er det ikke. Vi har bare låst dem fast et sted i underbevisstheten.

Og der lever i de i beste velgående, tålmodig ventende på det rette øyeblikket for å dukke opp. Aller helst slår de ut i full blomst når du er i en sårbar situasjon.

Foto Mona Hauglid

Hvis du vil oppleve livets letthet må du godta det tunge og triste. Det skjedde og er en del av livet ditt. Det lar deg vokse og forstå. Først når du virkelig klarer å akseptere det, blir det grå sløret som legger seg over nåtiden til noe varmt og mykt.

Her som overalt i livet et nøkkelordet balanse. Først når du håndterer det mørket i deg kan du omfavne det lyse og lykkelige.

Å ha det perfekte livet innebærer å akseptere vanskelige følelser som frustrasjon, sorg, vrede eller smerte. Vi kan lære av alle våre erfaringer og bruke dem til å gi fremtiden vår et nytt perspektiv.

Å innrømme våre negative sider som misunnelse, sjalusi, egoisme, selvopptatthet er første steg til å møte våre medmennesker med rettferdighet og respekt. Kun når vi klarer det kan vi bygge oppriktige og givende relasjoner.

Våg å møte mørket slik at lyset kan strømme inn.

Lyst å lese mer? Bestill boken «Endelig Gammel» her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s