Det starter når du nærmer deg 50. Rundt denne alderen opplever mange kvinner å forsvinne inn i en slags usynlighet. På gaten blir de møtt med likegyldige blikk fra forbipasserende, på festen foretrekker mannlige gjester samtaler med yngre. Det er en ubehagelig følelse som har en dårlig effekt på selvfølelsen. Men hva kan vi gjøre for å komme oss ut av denne sosiale usynlighetskappen?

Første steg er – og her må jeg dessverre litt kritikk til mitt eget kjønn – å innse at vi kvinner ofte selv er med på å nedvurdere eldre kvinner når vi snakker respektløs om dem. Ofte er det vi kvinner som kommer med nedlatende kommentarer når det gjelder klesveien eller frisyren til noen ved å si at det ikke passer seg i den alderen? Eller i stedet for å påpeke at bedriften vil dra nytte av hennes erfaring bemerker vi at hun bør føle seg heldig å få en jobb i denne alderen.

Og hvem har ikke følt på fristelsen å skule fødselsdatoen eller late som vi er noen år yngre? Hva med å heller vise stolthet over det vi presterer og fremstå som flotte representanter av en undervurdert gruppe?

Foto Mona Hauglid

Vi må godta å si farvel til ungdommen. Den vil aldri  komme tilbake. Ved å bli sittende fast i en svunnen tid hindrer vi oss selv fra å se og sette pris på det gode og givende i denne aktuelle livsfase. Våre styrker er suverenitet, stil, smarthet, sjarm. Til syvende og sist så er det snakk om modenhet. Og den er en kvalitet, en verdi, selv om det lett druknes i et samfunn der alt som tilhører ungdommen dyrkes. Derfor må vi hente oss den oppmerksomheten vi mener vi fortjener når vi ikke får den, i stede for å akseptere å bli oversett. Vi må ta ordet og henvende oss direkte til den som forbigår oss.

Boken «Endelig Gammel» handler i stor grad om akkurat dette. Bestill den her: https://ingridstruemke.wordpress.com/kontakt-2/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s