Det finnes mange flotte barnebøker.

Du kan derfor med rett spørre hvorfor jeg var villig å risikere at mine bøker kom til gå under i et tilsynelatende stort tilbud og dermed muligens kom til å støve ned ulest, da jeg bestemte med for å publisere mine eventyr.

Det har flere grunner.

Det første som slo meg da jeg undersøkte barnelitteraturen nærmere var, at den egentlig henvender seg til barn som i utgangspunktet er interessert i å lese, noen krever faktisk at man allerede er en mer eller mindre erfaren leser. Sidetallet og lengden av kapitlene kunne lett virke uoverkommelig og umotiverede for en fersking eller utålmodig sjel. Derfor ble det korte historier med kapitler som selv en uerfaren leser kommer seg igjennom før han eller hun rekker å bli lei i bøkene mine.

Jeg ønsket rett og slett å motivere en større gruppe barn til å lese.

Når det gjelder innholdet tar jeg i likhet med andre forfattere opp samfunns-relevante spørsmål på en barntilpasset måte. Derfor valgte jeg eventyr med nisser og drager i håp om at det fanget interessen for problematikken når den dukket opp i helt uventet sammenheng.

Og jeg ville enda mer.

Samtidig som jeg hadde lyst at barnet kunne trene sine leseferdigheter, ønsket jeg å involvere det dypere i historien, og også å engasjere de minste barna som ikke leser selv. Oppgaver og illustrasjoner som du finner i boken, hjelper å trene evnen til å konsentrere seg og å holde fokus. Samme illustrasjonene kan fargelegges for å trene finmotorikken og pirre egen fantasi og forestillingsevne.

ei av mange oppgaver

Med barnebøkene mine ønsker jeg å tilby en allsidig opplevelse som gir barnet mulighet å bruke ferdigheter som ofte kommer til kort i en hverdag styrt av digitale media.

ei ivrig lita tulle koser seg med fargelegging av den første Olle-boken

Kanskje du har lyst å ta en nærmere titt på ei av bøkene og prøve ut om det er noe som fenger barnet eller barnebarnet ditt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s