Kjenner du til dette: Noen spiller på din samvittighet for å få deg til å gjøre det vedkommende ønsker av deg? 

Hvordan føles det? Blir du glad av det eller styrker det deg? 

Jeg er nesten helt sikker at det ikke gjør deg godt. Skyldfølelser trekker oss ned, ødelegger humøret og gjør oss oppgitt.  Det er bare ved første øyekast det kan virke som den beste løsningen å gi etter og det krever trening å fri seg fra det. 

Det er vanskeligere å si nei enn ja. Vi risikerer kritikk, mister kanskje en kontakt og føler at vi må begrunne vår avslag.

Foto Mona Hauglid

La oss ta en titt på disse grunnene. 

For å si det med en gang, nei, du trenger faktisk ikke å begrunne. “Nei, dessverre, det kan jeg ikke/vil jeg ikke/passer ikke” er godt nok svar.

Kritikken behøver du ikke å høre på og i alle fall ikke ta deg nær av. Å la en kritikk av noe vi gjør av respekt for oss selv gjøre inntrykk på oss, gjør oss til kasteball for andres krav og ønsker. Vi setter ingen grenser og viser på den måten at det ikke er nødvendig å respektere eller se våre behov. Dermed inviterer vi til overtramp.

Dermed har vi også kategorisert mennesket som trekker seg unna hvis du ikke etterkommer alle krav det stiller til deg. Jeg vil tro at tapet ikke er stort når du tenker etter. Les også https://ingridstruemke.wordpress.com/2019/10/04/respekt/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s